Društvo

Najsmešnije slike divljih životinja, 2023. godine

I ove godine, “Comedy Wildlife Photo Awards” ponovo će tražiti najsmešnije slike životinja na svetu. Od hiljada prijava profesionalnih i amaterskih fotografa iz celog sveta, za finale je odabrana 41 fotografija. Pobednička fotografija biće objavljena 23. novembra.

Ovde je jedan mali izbor.

Jacek Stankiewicz je fotografisao ove slatke ptice u Krakovu u Poljskoj. Roditelji su hranili malog ptića, ali je na trenutke izgledalo kao da se svađaju. Fotograf Dario Podesta je ovu sliku nazvao “prijateljstvo”. Čini se da se tri kraljevska pingvina drže jedan drugog za peraje, dok gegaju iz vode.

Danny Sullivan je fotografisao ova dva pastuva u McCullagh Peaks u Wyomingu. On je ovu sliku  nazvao “plesanje tanga”. Dakota Vaccaro je nazvala ovu sliku: “Izvinite, gospodine, ali mislim da ste malo premladi da pušite“. Naravno, ova siva lisica u šumi Virdžinije imala je samo komad drveta u ustima.

Brandi Romano iz SAD-a je ovu sliku nazvao “Prednost na putu”. Na peščanom sprudu u Moorei, u Francuskoj Polineziji, morska stvorenja vežbaju “desni ide pre levog” – ili bolje rečeno, “pravo jačeg”. Male ribe su ostale nepomične, dok ajkula crnog grebena nije proplivala pored njih.

Ova Velika siva sova provela je većinu jednog popodneva veličanstveno pozirajući. Ali, na trenutak, nakon nekoliko gracioznih istezanja, srušila se. Džon Blumenpamp je fotografiju snimio u Nacionalnom parku Grand Teton u SAD. (web) Z. N. (NovaSloboda)

-PEDIJATRIJA

-PSIHIJATRIJA

-UROLOGIJA

-INTERNA MEDICINA

Categories: Društvo

Leave a Reply