Društvo

SOLIDARNOST: Oko 2.000 učenika Tehničke škole u Banjaluci trčalo za vršnjake s Kosova i Metohije

Humanitarna atletska trka Tehničke škole – „Trka za vršnjake sa Kosova i Metohije“ održana je na Trgu Krajine u Banjaluci. U trci su učestvovali učenici i profesori ove srednje škole.

Oko 2.000 učenika Tehničke škole u Banjaluci humanitarnom trkom podržali su Srbe na Kosovu i Metohiji, posebno za one koji žive u teškim uslovima šiptarskog terora i ugnjetavanja, prenosi Radio televizija Republike Srpske.

„Voleo bih da bude još više ovakvih manifestacija i drago mi je što smo pokazali da smo uvek tu za njih“, kaže Zlatko Ostojić, učenik četvrtog razreda Tehničke škole.

Tehnička škola je i ranije učestvovala u humanitarnim aktivnostima, a ovaj put za najbrže takmičare pripremljene su i medalje.

„Mi iz Republike Srpske na čelu sa našim predsednikom Miloradom Dodikom stojimo čvrsto uz Srbiju i Kosovo i Metohiju i uvijek ćemo ih podržati. I mi male institucije, iako smo najveća škola pratimo i srcem podržavamo naše kolega sa Kosova i Metohije i iz Srbije“, istakao je Vladimir Kuvalja, direktor Tehničke škole u Banjaluci.

Manifestacija je posvećena i humanitarnoj akciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji „Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji“, koja traje do kraja godine.

„Stojimo čvrsto u ubeđenju da je Kosovo i Metohija naša sveta ikona, i tako se i ponašamo. Videli ste koje je ovo zadovoljstvo za decu i kako je lepo čuti i videti kako od srca trče za svoj nraću – vršnjake sa Kosova i Metohije“, poručio je Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Cilj manifestacije je jačanje sportskog duha kod mladih i empatije prema, kako navode, težini života Srba sa Kosova i Metohije. Foto:RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply