Sport

Održan plivački miting “Leskovački pobednik”

Na bazenima SRC Dubočica, kao jedna od tradicionalnih sportskih manifestacija koje prate obeležavanje Dana grada Leskovca, održan je plivački miting „Leskovački pobednik“, 13. po redu.

Ovogodišnji plivački miting u Leskovcu okupio je 25 klubova sa 450 plivača iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske i Moldavije.

U ime gradonačelnika Leskovca, dr sci. med. Gorana Cvetanovića, takmičenje je otvorio član Gradskog veća, Stefan Kitanović.

„Grad Leskovac prepoznaje sport kao oblast važnu za zdravo odrastanje. Za sportske klubove izdvajanja u ovoj godini iznose 125 miliona dinara, dok se 144 milion izdvaja za funkcionisanje SRC Dubočica.Ono po čemu će ovo takmičenje ostati prepoznatljivo je što se nakon njega održavaju Igre na vodi koje u Leskovcu postaju tradicija“, kazao je Kitanović.

Igra na vodu okupile su 15 ekipa, sa oko 100 takmičara koji su učestvovali u 7 igara.

Nagradni fond ovogodišnjih Igara na vodi iznosi 150.000 dinara plus robne nagrade za tri prvoplasirane ekipe i MVP takmičenja.

Učestvovalo je 430 takmičara iz 27 klubova iz 4 zemlje i to iz: Moldavije, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije.

Podeljeno je preko 450 medalja, a discipline su svi stilovi u plivanju i to na 50 i 100 metara. Posle dužeg vremena tribine i sam bazen je bio prepun dece i roditelja koji su došli da bodre svoju decu

Ostvareni su odlični rezultati, a najbolji takmičar je Uroš Živanović iz Dubočice iz Leskovca, a najbolja plivačica je Jana Marković iz Dubočice iz Leskovca. Najbolja ekipa na današnjem takmičenju je ekipa Svetog Nikole iz Niša, na drugom mestu je ekipa Pirin-a iz Blagoevgrada iz Bugarske i treća ekipa je ekipa Dubočica iz Leskovca.

Takođe, pehare su dobili i najmlađi učesnici na takmičenju koji su došli iz Niša i to iz plivačkog kluba Sveti Nikola. Najmlađa učesnica je Nikolina Nikolić, a najmlađi učesnik Filip Danilović koji imaju tek 6 godina, a već učestvuju na ovakvim takmičenjima.

Categories: Sport

Leave a Reply