Društvo

FOTO DANA: Održan skup podrške institucijama Republike Srpske u Pelagićevu

U Pelagićevu, na međuentitetskoj granici u mesnoj zajednici Turić, održan je skup podrške institucijama Republike Srpske pod nazivom „Granica postoji“.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić poručio je da institucije Srpske rade u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da, zajedno sa građanima, neće dozvoliti da se neko drzne da sve to otme.

„Živimo i radimo u skladu s tim i onda se neko drzne da sve to poremeti, da otme neko ko je nelegalan i ko nema pravo na to. Kada se usprotivimo onda sledi prvo napad na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i samu Srpsku. Došli smo da kažemo da to nećemo dozvoliti“, istakao je Minić.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da Srpska upravlja svojim šumama, vodama i svojom teritorijom i da je to zagarantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom.

„To nam ne može niko oduzeti. To je nešto što mi ne damo i branićemo do kraja“, poručio je Mitrović.

Skupu je prisustvovalo više od 2.000 građana, preneo je RTRS.

Od 1. septembra skupovi su do sada održani u Doboju, Istočnom Starom Gradu, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Građani su iskazali protivljenje zbog podizanja optužnica protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Sud BiH je potvrdio 11. septembra, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply