Društvo

U Pljevljima osnovan Odbor za odbranu prava srpskog naroda!

Saopštenje Odbora prenosimo u celosti

Obavještavamo javnost da je jutros u Pljevljima osnovan odbor za odbranu prava srpskog naroda. Odbor će pružiti čvrst i nepokolebljiv otpor prekrajanju narodne izborne volje koje se pokušava ostvariti formiranjem nove Vlade u kojoj neće biti srpskog naroda, već će joj okosnicu činiti, između ostalih, i oni koji su jurišali na naše svetinje i zatirali srpska ognjišta. Zato, poručujemo kreatorima buduće političke katastrofe da nećemo dozvoliti da srpski narod opet bude prevaren i ponižen.

Nismo se još uspjeli odmoriti od višedecenijske torture i progona odnarođene DPS vlasti. I litije su tek minule, a već se, jasno kao dan, vide naša nova stradanja i novi nasrtaji na svetinje koje smo branili golim životima.

Poručujemo našem bivšem sugrađaninu, Milojku Spajiću, da se urazumi i odustane od zlog nauma formiranja vještačke vlade koja će doprinijeti novom progonu i stradanju srpskog naroda.

POZIV NA PROTEST!

Pozivamo srpski narod pljevaljskog kraja da se masovno odazove pozivu na protest koji je zakazan za večeras u 19 sati. Neka nam opet, kao kad smo krenuli u veličanstvene litije, putokaz budu riječi svetog srpskog patrijarha Varnave Rosića:

„Strpljenju srpskog naroda je kraj! Ponos nam više ne dozvoljava da ćutimo! Mi smo oslobodili i uredili ovu zemlju da u njoj budemo prezreni i tretirani bez ravnopravnosti. Mi više nećemo da bude tako! Mi smo žrtvovali sve: zastavu, grb! Mi tražimo ravnopravnost, inače ću ja položiti glavu svoju za stado svoje“.

Categories: Društvo

Leave a Reply