Sport

Poslovna trka Schneider Electric Serbia Business Run 7. septembra u Nišu

Najznačajniji sportsko-poslovni događaj na jugu Srbije

Pod sloganom „samo održivo“ poslovna trka Schneider Electric Serbia Business Run biće održana u četvrtak, 7. septembra u 18 časova u Nišu.

Biznis trka u Nišu je treća u nizu Serbia Business Run događaja i predstavlja najveću sportsko-poslovnu manifestaciju u ovom gradu. Za ovogodišnju trku u Nišu prijavljeno je preko 1500 trkača iz 102 kompanije.

U biznis trkama učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i maksimalnog broja učesnika. Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim.

Ideja događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije.

Kao kompanija koja na globalnom nivou važi za jednu od najodrživijih, Schneider Electric nastavlja da bude pokrovitelj ovog događaja, sa jasnim ciljem da do 2025. godine, Serbia Business Run postane najveći sportsko-poslovni događaj u regionu koji je potpuno održiv.

Rad na postizanju ovog ambicioznog cilja počeo je tokom 2022. godine, uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, pametnih solarnih klupa, reciklažnog sistema na svakoj trci, te digitalnog startnog paketa. Reciklirano je više od 400kg PET i MET materijala i obezbeđeno 100kW solarne struje. Ceo događaj je dodatno ozelenjen kroz Trku za šume, humanitarni događaj kroz koji su kompanije donirale 250 odraslih stabala, zasađenih na Savskom keju u Beogradu u decembru 2022.

Posle trke u Nišu Serbia Business Run biće održan u Beogradu, u četvrtak, 21. septembra, posle posla. Foto: R. Aleksić, S. Djordjević

Categories: Sport

Leave a Reply