Društvo

Predsednik Vučić: Leskovac i jug Srbije zaslužuju veličanstven stadion

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion „Dubočica“ u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

„Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo“, izjavio je Vučić tokom obilaska stadiona u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FŠ Jovana Šurbatovića. Dodao je da se Srbija nije plasirala na Evropsko prvenstvo još od utakmice u kojoj je eliminisala Hrvatsku.

„U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa“, rekao je Vučić.

Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađnih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju „četiri“ po kriterijumima UEFA.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Prisutni su ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnik Ministarstva sporta, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, kao i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađenih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju „četiri“ po kriterijumima UEFA.

Stadion Dubočica u Leskovcu izgrađen je na mestu gde se decenijama nalazio Gradski stadion, koji je bio u zapuštenom stanju, a taj objekat je imao samo dve tribine, dok novi dom fudbalera leskovačkog kluba ima tribine sa sve četiri strane terena.

Fudbalski klub Dubočica ove godine obeležava 100 godina, a prvu utakmicu na novom stadionu igrali su u ponedeljak protiv RFK Novi Sad i slavili 2:1.

Takođe, opremljen je reflektorima, modernim semaforom, hibridnom travom, svečanom ložom..

Nekadašnji Gradski stadion, imao je zapadnu tribinu kapaciteta 2.514 gledalaca, dok je istočna primala oko 4.500 ljudi.

Ovaj objekat ima 8.136 mesta, visok je 16,3 metara, stubova reflektora visoki su 32 metra, dok su dimenzije fudbalskog terena 105×68, teren sa okolinom 121×85 metara, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Fudbaleri FK Dubočica: Mnogo nam znači novi stadion kako bismo napredovali dalje

Igrači ovog lokalnog kluba i trener su rekli da im mnogo znači što su dobili odlične uslove za rad i dalje napredovanje.

Nikola Milenković iz Leskovca trenira već šest godina u ovom klubu i kako je rekao ranije su morali da svoje treninge imaju na stadionu pomoćnom koji se nalazio pored novog.

„Nismo imali svlačionice, mai pomoćni teren. Mnogo mi znači što možemo da radimo napredujemo i razvijamo se“, rekao je on.

Ovaj klub ima i žensku ekipu, a Tara Kocić iz Leskovca trenira fudbal već tri godine u ovom klubu. Kako je rekla, iako se ukazala prilika da ode dalje, ona je želela da ostane u svom gradu.

„Smatram da mogu ovde da napredujem, imamo odlične uslove sada i trenera. Za fudbal sam se odlučila jer mi je bio jako privlačan. Mnogo nam znači, pre svega devojkama“, rekla je ona.

Jedan od trenera iz ovog kluba je rekao da su sada fantastični uslovi za rad i trening.

„Od 1979. godine sam u Dubočici i ovo je do sada najbolje kako izgleda ovaj stadion. Ovo mnogo znači i klubu i gradu. Nadamo se da ćemo biti kao klub još bolji“, rekao je on.

Leskovac će pre kraja godine dobiti mamograf

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio na novoizgrađenom stadionu Dubočica u Leskovcu, da će žene u Leskovcu i okolini pre kraja godine, uprkos gradnji nove bolnice u tom gradu, imati na raspolaganju mamograf.

Na pitanje šta da rade žene u Leskovcu i okolini dok se ne izgradi bolnica u Leskovcu pošto mamograf ne radi, Vučić je rekao da u Leskovcu nije bio mamograf 2005. i 2012. godine, dok će sada Leskovac dobiti i novu bolnicu i mamograf.

„Pre je bila bolnica koja propada, urušena i gotovo razorena koja nije ličila ni na šta, nikakve opreme nije bilo, a ovde je neko došao i hteo da se nešto promeni posle decenija propadanja. Do sada smo potrošili oko 10 ili 11 miliona evra samo na leskovačku bolnicu, a uložićemo ukupno u nju 45 miliona evra, upravo zato da bi bio i mamograf“, naveo je Vučić.

Kaže da je saglasan sa konstatacijom da je problem što žene u tom kraju nemaju mamograf, što sada koriste kao razlog za napade na njega upravo oni koji su uništili leskovačku bolnicu.

„Mi ćemo se postarati za sve probleme, ali nije lako u toku rekonstrukcije da nabavljate memograf, ipak postaraćemo se da pre kraja godine mamograf bude u Leskovcu i to je moje obećanje“, poručio je Vučić.

Istakao je da je, sa druge strane, pre samo desetak godina u tom gradu bio „javašluk, lopovluk i nerad“. Izvor-foto: Agencije i portali,instagram,screenchot

Categories: Društvo

Leave a Reply