Sport

ONI SU BUDUĆNOST: Mališani svih selekcija ŠF „Libero“ zaslužili čestitke za igre na Turniru Dragan Pantelić u Nišu!

Škola fudbala Libero učestvovala je danas u Nišu  sa dve generacije dečaka 2011. i 2015. godiste, na turniru „Dragan Pantelić Panta“ koji se organizuje u čast legendarnog golmana FK Radnički Niš. Najstarija generacija petlica ŠF Libero  2011. godište nije uspela da se plasira u završnicu turnira i takmičenje je završila u grupama. Generacija 2015. godište je potpuno zasluženo stigla do finala, dečaci su igrali odličan fudbal ali su u finalu poraženi od FK Crvena Zvezda. Sutra je nastavak turnira sa generacijama dečaka 2012. i 2014. godište. Ovi dečaci su u grupi zabeležili sve tri pobede, protiv FK Grozdanovski Skoplje rezultatom 1-0, pobedili su GFK Dubočicu sa 2-0 i FK Atletiko 3-1. U četvrtfinalu su pobedili sa 3-0 ekipu TSC-a dok su u polufinalu posle boljeg izvodjenja penala pobedili OFK Budućnost Popovac rezultatom 2-1, a u finalu su zaustavljeni od FK Crvena Zvezda porazom od 5-0. Odličan turnir, preko 117 ekipa je učestvovalo i naša škola može da bude zadovoljna ostvarenim rezultatom. U konkurenciji dečaka 2015. godište naš član Ilija Panić je proglašen najboljim strelcem turnira“ – rekao je, trener, Miloš Nikolić.

Danas su dečaci 2012. i 2014. godište na turniru Dragan Pantelić Panta ostvarili veoma zapažene rezultate.

Starija grupa 2012. god. je odigrala najbolji turnir do sada i zauzela visoko 4. mesto u veoma jakoj konkurenciji. Ekipa je bila druga u grupi, zabeležila je 2 pobede protiv FK Radan Lebane 1-0 i protiv ekipe FK Jedinstvo GM 2-0, dok su poraženi sa 3-0 od ekipe FK Real Niš, koja je i pobednik turnira

U 1/4 finalu su bili bolji u gradskom derbiju od petlića FK Radnički Pirot i golom Todora Đukića uspeli da obezbede završnicu turnira.

Na kraju su poraženi u 1/2 finalu od FK Sloge iz Leskovca sa 4-1 a u borbi za 3. mesto bolji je bio FK Nacional 3-0.

Mlađa grupa takođe je stigla do završnice. Ubedljivo su bili prvi u grupi pobedom protiv FK Nacionala 7-0, FK Arena Niš 1-0, dok su remizirali sa OFK 019 Zaječar 0-0 i sa FK Radnički Niš 0-0.

U četvrtfinalu su dobili odličnu ekipu FK Real Niš 2-0 . U 1/2 finalu uo poraženi od FK Crvena Zvezda stari grad sa 2-0, dok su u borbi za 3. mesto igrali 1-1 sa FK Radnički Niš i izgubili posle penala.

U globalu, odlgran je odličan turnir sa svim generacijama, igran je odličan fudbal i možemo da budemo zadovoljni učešćem. 

Čestitamo FK Sinđelić, a posebno Stefanu Stamenovu, koji je u svemu bio izuzetan domaćin i organizator, poručio je Miloš Nikolić, vlasnik i trener u Školi fudbala.

Pored Nikolića, sa decom radi i Stefan Ćirić, dugogodišnji fudbaler Radničkog i Tanaska Rajića.

Categories: Sport

Leave a Reply