Društvo

Fotografije spasavanja životinja postale simbol hrabrosti. Scene požara u Grčkoj diraju srca svih

Požari koji bjesne već nekoliko dana u Grčkoj uništili su velike površine šuma, lične imovine, ali nažalost i 18 života. Ipak, da u svakom mraku ima nešto svijetlo najbolje pokazuju fotografije neimenovanog mladića koji je usred vatrene stihije izvlačio životinje na sigurno.  Kako prenose grčki mediji, fotografije spasavanja su nastale u podnožju planine Parnite u oblasti Atike. Lokalni stanovnici od početka požara pomažu nadležnim organima u gašenju požara, a paralelno sa tim spasavaju ono što se spasiti može, počevši od životinja.

Upravo jedna takva fotografija je zabilježena kada je neimenovani mladić spasavao psa, magarca i konja, dok je iza njega divljao ogroman plamen. Njegove fotografije su na društvenim mrežama postale simbol ljubavi prema životinjama ali i riješenosti ljudi da obuzdaju vatrenu stihiju na svojim vjekovnim ognjištima. Mladić je na društvenim mrežama zadobio veliki broj pohvala, a bilo je i onih koji su komentarisali kako je novi Noje.

Podsjetimo, u požaru u šumi Dadija u oblasti Evros u Grčkoj koji gori od juče, prema informacijama, pronađeno je najmanje 18 ugljenisanih tijela imigranata.  Izvor-foto:Agencije i portali, krupljani,Grecexpres

Categories: Društvo

Leave a Reply