Društvo

Ministar Martinović najavio intenzivniju saradnju Vlade Srbije sa opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa na rešavanju lokalnih problema

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dr Aleksandar Martinović održao je u Bujanovcu konstruktivan sastanak sa direktorom Službe Koordinacionog tela Nenadom Mitrovićem, predsednicima opština Bujanovac i Medveđa Nagipom Arifijem i Draganom Kulićem, kao i zamenikom predsednika opštine Preševo Aljminom Šaćirijem.

Zajednički pristup rešavanju problema sa kojima se Preševo, Bujanovac i Medveđa suočavaju i veća prisutnost ministra Martinovića i direktora Mitrovića na terenu u ovim opštinama ključne su tačke dogovora sa sastanka.

Istakavši da je među sagovornicima postignut visok stepen razumevanja, Martinović je naveo da postoji dobra volja za saradnju, koja je u interesu i Srba i Albanaca. On je dodao da će Koordinaciono telo ostati spona između ove tri opštine i Vlade Srbije, jer je zajednički zadatak i cilj da se građanima koji ovde žive obezbede što kvalitetniji uslovi za život i da se uloži u sveukupni razvoj ovog kraja Srbije, što je i politika predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Ministar Martinović je najavio posetu Preševu, Bujanovcu i Medveđi u bliskoj budućnosti, sa ciljem da sa predsednicima opština još jednom analizira situaciju na lokalu, kako bi zajednički iznašli načine da bar deo postojećih problema reše. Ministar je posetu Bujanovcu iskoristio i da obiđe radove na deonici puta Bujanovac-Jablanica, gde je razgovarao sa meštanima, a posetio je i manastir Prohor Pčinjski.

Današnji sastanak je inače prvi sastanak Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u novom sastavu, koji je ujedno bio prilika da Martinović u svojstvu ministra državne uprave i lokalne samouprave donira opštinskim upravama opština Preševo, Bujanovac i Medveđa laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave. Izvor-foto: KTBPM

Categories: Društvo

Leave a Reply