Društvo

DRUGI PIŠU – U inat dušmanima: Širom Rusije osvanuli grafiti „Kad se vojska na Kosovo vrati“

Na više lokacija u Moskvi osvanuli su grafiti sa natpisom „Kad se vojska na Kosovo vrati“. U prepoznatljivom stilu išarani su zidovi uz srpsku trobojku i žuta slova.

Natpisi su viđeni i u Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu, Saratovu, Tjumenu i Orelu, takoreći od Moskve do Sibira.

Podsetimo, grafiti su osvanuli i širom regiona, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, dok su u Srbiji nevladine organizacije protestovale.

Juče je čak održana „hitna konferencija za novinare“ u organizaciji Udruženja KROKODIL, sa koje se moglo čuti da su grafiti preteći, strašni i da nadležni moraju da reaguju.

Pripadnici nevladinih organizacija su prekrečili jedan grafit u Mitićevoj rupi na Slaviji, ali je potom osvanuo novi, još veći grafit, da bi nakon toga grafiti bili ispisani širom Beograda, pa i Srbije, piše RT Balkan. Ovaj natpis je stih iz narodne pesme „Ječam žnjela kosovka devojka“ koji je pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izmenio. Natpis je i politički u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, po kojoj je predviđeno da se do 1.000 pripadnika srpskih snaga može vratiti na Kosovo i Metohiju. RT Balkan, Srbi za Srbe, Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply