Sport

LESKOVAC: Prijem  za triatlonce kluba ’’Pobednik 016’’

U Svečanoj sali grada Leskovca upriličen je prijem za članove sportskog udruženja Pobednik 016 koje je registrovano u Srpski triatlon i trenutno broji 5 registrovanih takmičara sa takmičarskom licencom.

Zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević je na prijemu kazala:
„Leskovac je rasadnik mladih talenata i vrhunskih sportista koji širom zemlje, regiona i sveta šalju najpozitivniju sliku o našem gradu. Veliko je zadovoljstvo i čast što smo danas ugostili naše uspešne plivače iz Sportskog udruženja Pobednik – Novaka i Andriju Stojiljković i trenere i osnivače udruženja – Ivana Markovića i Milana Kitanovića.“

Ona im je ovom prilikom, u ime gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića, i u svoje ime, čestitala na svim dosadašnjim uspesima sa željom da ih u budućnosti bude još više.

Milan Kitanović, trener i jedan od osnivača ovog udruženja, rekao je da je ovo udruženje osnovano 2022. godine i da su za to vreme uspeli da se izbore i postanu jedan od najuspešnijih triatlon klubova u Srbiji.

On je pomenuo Novaka Stojiljkovića, koji je nosilac Oktobarske nagrade grada i državni prvak na 6 uzastopna državna prvenstva u triatlonu, akvatlonu i duatlonu, i Andriju Stojiljkovića koji je takođe šampion države na 6 uzastopnih prvenstava u Srbiji.

Andrija Stojiljković, takmičar i triatlonac, koji ima 17 godina, koji se ovim sportom bavi 4 godine i osvaja mnogo medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima, zahvalio se gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću na podršci koja mu mnogo znači i pomaže za dalji razvoj karijere.

Categories: Sport

Leave a Reply