Sport

Sećanje na košarkašku legendu Vujicu Vukadinovića – Vuju

Grdelica se seća svog Vujice Vukadinovića – Vuje, nenadmašnu košarkašku legend i jedinstvenog predsednika i legendarnog trenera Košarkaškog kluba DABO koji je svojom energijom predstavljao pokretačku snagu košarkaškog sporta u ovom kraju. Tim povodom se u Grdelici na košarkaškom terenu održavao memorijalna utkamica „Vujica Vukadinović“ u organizaciji porodice Vukadinović, članova KK „Dabo“ i prijatelja u znak sećanja na Vujicu Vukadinovića – Vuju, koji je pre dve godine izgubio bitku sa virusom korona.

Po rečima Grdeličana i ljubitelja košarke na ovim prostorima Balkana „Vuja je bio ambasador kako Grdelice, tako i čitavog našeg grada, stoga sam siguran da je mural koji je oslikan u njegovom rodnom mestu zadlužio svojim radom, trudom i zalaganjem, zato što je brojne generacije izveo na pravi put i usmerio ih da se bave sportom.

Prvoj utkamici sećanja je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je podbacivanjem lopte na centru dao znak za početak memorijala koji je okupio ogroman broj ljubitelja košarke Grdeličana, ali I žitelja Vlasotinca, Leskovca, Predejana, Vučja, Lebana….

Ekipu KK DABO sačinjavali su nekadašnji igrači ovog kluba, igrači ponikli u Grdelici kao i prijatelji kluba. Arhiva BuT

Categories: Sport

Leave a Reply