Sport

Prvi polumaratonski trkački spektakl u Bosanskoj Krupi!

Grad Bosanska Krupa postaje domaćin prve polumaratonske trke u svojoj istoriji, koja će se održati na 9. septembra 2023. godine. Ova sportska manifestacija privlači trkače svih nivoa sposobnosti, pružajući im priliku da se suoče sa izazovima i postignu svoje ciljeve u prelepom ambijentu uz kanjon reke Une.

Organizatori su osmislili raznolik program, kako bi privukli što više učesnika, te će osim polumaratonske trke dužine 21,097 km, biti održane i trke na 5 km za rekreativce, kao i trke za najmlađe, decu školskog uzrasta, na 200 m, 400 m i 800 m. Mesto održavanja ovog velikog sportskog događaja biće ispred Hotela “Stari grad”, u samom centru grada Bosanske Krupe. Start trke zakazan je za 11.00 sati. Trasa polumaratonske trke obuhvata zanimljivu i slikovitu rutu, koja počinje i završava u centru grada. Učesnici će prolaziti ulicama Sokak i Bihaćka, napuštajući grad kako bi se uputili prema susednom gradu Bihaću. Trka će ih voditi uz kanjon reke Une, gde će trčati uz desnu stranu magistralnog puta M-14, prateći obalu reke. Na 10,548 km od cilja, trkači će se okrenuti pre “železnog” mosta i vratiti se istim putem do centra grada. Trasa je gotovo potpuno ravna, s ukupnom nadmorskom visinom koja ne prelazi 30 m.

Za sigurnost i optimalno merenje vremena brinuće se tehnička ekipa GB3 timing, koja će osigurati precizno merenje vremena svakog učesnika. Rezultati će biti objavljeni neposredno po završetku trke na cilju, kao i na službenoj stranici organizatora. Učesnici će imati pravo žalbe u roku od 3 sata nakon objave neslužbenih rezultata, nakon čega će rezultati postati potvrđeni i službeni.

Organizatori su također osigurali medicinsku zaštitu tokom trke, a okrepne stanice bit će postavljene na strategijskim mestima kako bi trkači imali dovoljno energije tokom trke. Također, postavljanje vreća za smeće na svakoj okrepnoj stanici pokazuje odgovornost prema zaštiti okoline.

Učesnici će plaćati startninu za učešće u trkama, a iznos startnine za polumaraton iznosiće 40 KM, dok će za trku na 5 km iznositi 30 KM. Startni paket uključuje DrySkin majicu s logom 1. Bosanskokrupskog polumaratona, startni broj s čipom za merenje vremena, okrepu tokom trke, finišersku medalju, promocijski materijal sponzora i elektronske diplome.

Osim sportskih izazova, takmičari će imati priliku osvojiti vredne nagrade. Pobednici u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj kategoriji na polumaratonskoj utrci dobit će novčane nagrade, kao i pobedničke pehare, dok će najbolji na utrci na 5 km također biti nagrađeni novčanim iznosima i peharima. Dodatno, pobednici u starosnim kategorijama dobit će pobedničke medalje.

Da bi osigurali svoje mesto u utrkama, učesnici se mogu prijaviti putem online forme do 30. augusta 2023. godine, ili se prijaviti direktno kontaktirajući organizatore putem telefona ili e-maila kluba. Oni koji se prijave i ne uplate startninu do krajnjeg roka smatraju se odustalim. Međutim, oni koji uplate startninu, a ipak ne mogu učestvovati, neće dobiti povrat novca, ali će moći preuzeti startni paket ili prebaciti svoju startninu za narednu godinu.

Ova polumaratonska trka u Bosanskoj Krupi obećava uzbudljivu sportsku atmosferu, sjajnu trkačku rutu i nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetitelje.

Sve detalje i prijavu možete naći klikom OVDE.

Categories: Sport

Leave a Reply