Hronika

Na Jarinju priveden Srbin

Na administrativnom prelazu Jarinje pripadnici Kosovske policije danas su priveli još jednog Srbina, Boris Lešević.(34) iz Leposavića, saznaje „Kosovo onlajn“. On se trenutno nalazi na Jarinju i nije dobio informaciju zbog čega je priveden. Lešević je priveden kada je automobilom krenuo iz Leposavića u centralnu Srbiju sa prijateljicom, prijateljem i njegovo troje maloletne dece, piše „Kosovo online“. Nakon privođenja, pripadnici kosovske policije sproveli su Leševića ka policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici. Prema rečima Zorana Todića, predsednika Opštine Leposavić, Lešević je dugo zadržan u kontejnerima takozvane kosovske policije i odveden je u pravcu Kosovske Mitrovice, najverovatnije u južni deo, na informativni razgovor.

– Pre četiri dana Lešević je normalno prešao administrativni prelaz u pravcu centralne Srbije i vratio se na Kosovo i Metohiju bez ikakvih problema – rekao je Todić za „Novosti“, dodajući da je u kontaktu sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i da će mu biti obezbeđen branilac. Kancelarija za KiM navodi da je Lešević uredno prethodnih dana prelazio preko administrativnog prelaza, ali je danas prvo zadržan bez obrazloženja, dugo ispitivan na informativnom razgovoru, a potom odveden u južni deo Kosovske Mitrovice.

Kancelarija za KiM napominje da je odmah obezbedila advokata uhapšenom Srbinu.

– Reč je o novom činu Kurtijevog terora i zastrašivanju Srba koji je tempiran odmah posle još jedne runde dijaloga u Briselu na kojoj je Priština demonstrirala svoju osionost. To je manir kojem Kurti pribegava svaki put, a meta su mu nedužni Srbi – navode iz kancelarije.

Kako dodaju, „jasno je da Kurti ne želi deeskalaciju i ne želi mir na prostoru Kosova i Metohije, već želi nove tenzije i izazivanje sukoba i da preko srpske muke demonstrira silu“.Foto: KiM

Categories: Hronika

Leave a Reply