Sport

DRUGI PIŠU: „Ni zbog pretnji Mirotić neće pogaziti svoju pravoslavnu reč“

Doskorašnji košarkaš Barselone Nikola Mirotić još uvek nije potpisao ugovor sa nekim klubom za narednu sezonu nakon što je okončao saradnju sa Kataloncima.

Potvrda raskida ugovora sa španskim timom je stigla u četvrtak, ali brine to što nema promocije u Partizanu koja se do sada uveliko očekivala.

„Dan“ prenosi da razloga za brigu u crno-belom taboru nema, te da je Mirotić dao reč da će preći u Partizan.

„Ovih dana smo svedoci brojnih informacija vezanih za ‘našeg‘ Nikolu Mirotića i o tome gde bi mogao da nastavi karijeru. Balkanski i evropski mediji su se utrkivali u prenošenju ‘ekskluziva‘. Sve je to dovelo do velike konfuzije, a naredne rečenice će svima poslužiti da saznaju celokupnu istinu vezanu za bivšeg NBA igrača“, navodi se na tom portalu.

I dalje nastavlja…

„Interesovanje Partizana za Nikolu Mirotića ne datira od pre par dana koliko mediji pišu. Kako saznajemo, crno-beli već duže vreme razgovaraju sa prvom zvezdom Evrolige, a predsednik Ostoja Mijailović i sportski direktor Zoran Savić, kao i trener Željko Obradović obavili su telefonske razgovore sa Nikolom još pre mesec dana. Prema našim saznanjima, nakon toga održan je čak i sastanak između Mirotića, Mijailovića i Savića. Tom prilikom je Nikola pružio ruku i pristao na uslove Partizana“.

Kako dalje ističu. čekalo se samo ozvaničenje raskida ugovora sa Barselonom, kako bi se pristupilo narednoj fazi.

„Čekao se samo raskid sa katalonskim klubom, a s obzirom na to da je on zvanično potvrđen tokom dana, nema sumnje da će preovladati dogovor, koji je još davno postignut, s obzirom da Mirotić nije tip igrača koji će pogaziti svoju pravoslavnu reč, čak ni u slučaju brojnih pretnji koje mu stižu ovih dana, prema pisanjima evropskih medija“, zaključuju iz tog izvora, prenosi Sputnik.

Categories: Sport

Leave a Reply