Društvo

MISTERIJA KOJA TRAJE: Na današnji dan pre 31 godinu bankarki Dafini Milanović poginula cela porodica

Prošla je 31 godina od tog misterioznog događaja, a ni danas nije jasno šta se zapravo na auto-putu u Mađarskoj 2. jula 1992, kada je javljeno da je automobil porodice Milanović sleteo s puta. Još postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedan od njih je da je Dafina zapravo lažirala pogibiju njenih najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke. Pre tačno 31 godina, dogodila se verovatno najmisterioznija pogibije jedne porodice u Srbiji.

Vest je odjeknula kao bomba čitavom tadašnjom Jugoslavijom – suprug i deca Dafine Milanović, vlasnice najčuvenije banke devedesetih u Jugoslaviji – Dafiment, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Mađarskoj.

Ni danas nije jasno šta se desilo tog julskog dana 1992. godine. Podsetimo, kako je Kurir pisao još pre šest godina, na 25. godišnjicu njihove smrti, a prema onome što se zna, tog dana je automobil porodice Milanović sleteo s puta. Pre tačno 31 godina, dogodila se verovatno najmisterioznija pogibije jedne porodice u Srbiji. Postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedna od njih pre tri decenije bila je i da je Dafina navodno lažirala smrt najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Dafina je navodno sklonila porodicu na tajnu lokaciju i promenila im identitete u strahu za njihove živote pa je tako Srbijom kolala priča da suprug, sin i ćerka Dafine Milanović nisu poginuli 1992. u Mađarskoj, već ih je je ona sklonila na tajnu lokaciju. Kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli njen suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana. Sin Živko je bio talentovan fudbaler, trenirao je sa mladim selekcijama FK Partizan i bio nerazdvojan drug sa sinom jednog pukovnika. Međutim za ovakve tvrdnje nikakvih dokaza nema. Dafina se nakon tragedije koja ju je zadesila ponašala smireno i opušteno.

– Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom, skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet. U maju te godine situacija u vezi s bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likvidiraju muža i decu. Brat Dobrica bio je potpuno zbunjen U prilog ovoj verziji ide i tadašnja izjava njenog brata Dobrice. – Meni vlast nije dozvolila da odem da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici i vraćen u Beograd – ispričao je svojevremeno Dobrica. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka. .Dafina je sahranjena na groblju Lešće u najvećoj tišini u porodičnoj grobnici pored svog sina Živka, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1992. godine. U toj nesreći, koja se dogodila u Mađarskoj, stradali su i Dafinin muž Dragan i ćerka LJilja.Nakon opela, koje su održala dva sveštenika, kovčeg sa Dafininim posmrtnim ostacima spušten je u porodičnu grobnicu. Pre spuštanja sanduka u grobnicu, sanduk su poslednji put poljubili njene ćerka i majka, koje nisu mogle da sakriju suze.Dafina Milanović umrla je u četvrtak pre podne od posledica raka dojke, od kojeg je bolova i bila operisana pre nekoliko godina. Otechastvo, arhiva

Categories: Društvo

Leave a Reply