Društvo

TU OKO NAS; Karićeva preti prijavom Ćosiću zbog table na ulazu u Istočno Sarajevo

Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljena je tabla s natpisom „Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“. Ovim je gradonačelnik Istočnog Sarajeva ispunio svoje obećanje i na šest ključnih ulaza u grad postavio table sa porukom da je to „grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“.

„Kao što sam i obećao pre par meseci, na ovim tablama smo istakli i jedinstvenost koju karakteriše naš grad. Ovo je grad koji je stvoren od strane velikog dela 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo. Naime, prema popisu stanovništva iz 1991.godine, u predratnom Sarajevu je živelo najmanje 157.000 Srba. Kažem najmanje, jer ih se tačno toliko izjasnilo kao Srbi. Neki Srbi su se tada drugačije izjašnjavali“, objasnio je Ćosić. On je podsetio na dva egzodusa Srba iz Sarajeva – prvi u aprilu 1992. godine, a drugi, najvveći ikad viđen, 1996. godine kada je, kako je naveo, 120.000 Srba, napustilo delove Sarajeva, koje su u odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranili.

To je, medjutim, razljutilo gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

Karićeva je na svom zvaničnom „Fejsbuk“ profilu objavila fotografiju table uz opis da je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ovog puta „otišao korak dalje“.

-Ćosiću, uzalud se trudite, došla su takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž NIKADA neće postati istina! Protiv vas ću danas podneti krivičnu prijavu Sudu BiH, za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti –  poruka je gradonačelnice Karić. Foto: screeenshot, Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply