Društvo

Oko 800 dece sa Kosova i Metohije boravilo u Republici Srpskoj

Oko 800 učenika i prosvetnih radnika sa Kosova i Metohije boravilo je nedelju dana u Republici Srpskoj. Neki od njih su po prvi put u Republici Srpskoj, drugi su dolazili ranije, a pojedini su godinama unazad stipendisti banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Svi oni su učesnici projekta “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete i kulture Vlade RS.

„Nastavićemo da pružamo podršku i ljubav deci sa Kosova i Metohije“, poručila je resorna ministarka Željka Stojičić tokom dočeka mladih sa Kosova.

U Republici Srpskoj je tokom prethodne decenije boravilo oko 7.000 dece sa Kosova, u pratnji više od 650 prosvetnih radnika.

Učenici OŠ “Јovan Cvijić” iz Zubinog Potoka izveli su himnu “Moja republika” kako bi se zahvalili domaćinima na gostoprimstvu.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov rekao je da je Republika Srpska u proteklih sedam dana u 19 gradova i opština ugostila 800 srpske dece i prosvetnih radnika iz 40 osnovnih škola sa Kosova.  (Foto Vlada RS)

Categories: Društvo

Leave a Reply