Sport

LESKOVAC: Održan 7. turnir u rukometu na pesku

Na otvorenim terenima SRC „Dubočice“ danas je održan turnir u rukometu na pesku, sedmi po redu, u organizaciji Kancelarije za mlade, Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti i Sekcije rukometnih sudija i kontrolora grada Leskovca.

Koliko grad Leskovac neguje sport pokazuje to što skoro svakog dana ima određene sportske manifestacije i događaje. Ove godine za projektno finansiranje sportskih klubova izdvaja rekordnih 125 miliona dinara, i još dodatnih 144 miliona za funkcionisanje SRC „Dubočica“.

,,Ono čime se grad Leskovac posebno ponosi je potpuno besplatno korišćenje sale i otvorenih terena ovog sportskog centra od strane svih klubova koji su na projektnom finansiranju“

Ovo jedini turnir u rukometu na pesku južno od Beograda i jedini turnir na kome su obezbeđene nagrade za najuspešnije – prva nagrada u iznosi od 40.000 dinara, druga 30.000, a treća 20.000 dinara u obe konkurencije. Na turniru učestvuje deset ekipa iz Srbije – šest muških i četiri ženske, uglavnom iz omladinskih selekcija i mlađih kategorija, a cilj je da se afirmiše rukomet kao sport i rukomet na pesku.

Categories: Sport

Leave a Reply