Društvo

PRIGOŽIN PRISTAO DA ZAUSTAVI KONVOJ KOJI IDE KA MOSKVI: Lukašenko pregovara, sprema se nacrt dogovora!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, razgovarao je sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom i postigao dogovor o zaustavljanju Vagnerovog konvoja.

Saopštava se da je Prigožin prihvatio predlog beloruskog lidera da zaustavi kretanje boraca Vagnera u Rusiji i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija.

Lukašenkova pres-služba je takođe navela da sada postoji nacrt prihvatljivog rešenja situacije, sa bezbednosnim garancijama za borce Vagnera, prenose RIA novosti.

Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio je sinoć da su sve informacije koje su na društvenim mrežama objavljene u ime Jevgenija Prigožina o „raketnim i bombaškim napadima koje je Ministarstvo odbrane izvršilo na pozadinske jedinice Vagnera“ neistinite i predstavljaju informativnu provokaciju. Isto je rečeno iu Ministarstvu odbrane Odeljenje FSB je pokrenulo krivični postupak protiv Prigožina po članu 279 Krivičnog zakonika („Organizovanje oružane pobune“).

Predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima rekao da će svi odgovorni za pokušaj pobune biti kažnjeni, odgovaraće pred zakonom i narodom.

Takođe je napomenuo da će biti preduzete odlučne akcije za stabilizaciju situacije u Rostovu na Donu , gde je zapravo blokiran rad civilnih i vojnih vlasti. Izvor-foto: Agencije I portali

Categories: Društvo

Leave a Reply