Hronika

Sleteo vojni kamion kod Vranja: Nastradao vojnik

Vojni kamion sleteo je u provaliju kod mesta Drenovac u planinskom kraju Vranja. Kako je potvrđeno iz Hitne službe u Vranju jedna osoba je nastradala u nezgodi. Mediji su preneli da je reč o pripadniku Vojske, starijem vodniku 1. klase B. K. (46). Tri osobe su povređene i zbrinute u vranjskom Zdravstvenom centru. Nakon detaljnih pregleda, utvrđeno je da se radi o lakšim povredama.

U Policijskoj upravi u Vranju potvrđeno je da je u 9:30 prijavljena saobraćajna nesreća te da su uviđajne ekipe krenule na mesto događaja.

U policiji kažu da se neće oglašavati, te da će javnost o ovom događaju, biti obaveštena od strane Ministarstvo odbrane.

Ovim povodom oglasilo se Ministarstvo odbrane:

U toku realizacije redovnih aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti, jutros oko 9.30 časova u selu Drenovac kod Vranja došlo je do udesa vojnog motornog vozila u kojem su se nalazila četvorica pripadnika Vojske Srbije.

U saobraćajnoj nesreći život je izgubio stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević iz sastava Prve brigade kopnene vojske, koji je upravljao vozilom. Trojica pripadnika Vojske Srbije su tom prilikom zadobila telesne povrede koje nisu opasne po život. Oni su zbrinuti u zdravstvenom centru u Vranju.

Na lice mesta su izašli organi vojne policije, zamenik višeg javnog tužioca u Vranju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Uviđaj je u toku.

Stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević je rođen 2. maja 1975. godine, a u Vojsci Srbije je bio od 20. jula 1996. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

Categories: Hronika

Leave a Reply