Društvo

Raspisani novi javni pozivi u okviru projekta “Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji”

U okviru drugog ciklusa aktivnosti projekta “Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji” raspisani su novi javni pozivi

  1. Drugi javni poziv za izbor poslodavaca za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica – korisnika projekta. Subvencija se izabranim poslodavcima obezbeđuje kroz nabavku opreme, mašina i materijala, u visini do 3.750,00 evra po zaposlenom na novootovrenom radnom mestu. Biće odobreno najviše 16 subvencija za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima poslodavcima, za zapošljavanje 16 lica iz teže zapošljivih kategorija u skladu sa ovim Javnim pozivom.
  2. Prvi javni poziv za izbor korisnika za prekvalifikacije i dokvalifikacije.
  3. Drugi javni poziv za izbor korisnika za podršku kroz obezbeđivanje biznis treninga,  idodelu subvencija za samozapošljavanje kroz nabavku mašina i opreme za otpočinjanje spostvenog posla,. Subvencije za samozapošljavanje odobravaju se u formi donacije mašina i opreme u iznosu do 3.000,00 evra, uz dodatnu mentsorsku podšrku. Očekuje se da najmanje 10 korisnika, iz grupe težezapošljivih,  bude podržano subvencijom.  

Sva dokumenta potrebna za projavu kao i tekstovi javnih poziva nalaze se na sajtu projekta Reintegracija II – www.reintegracija.net 

Nosilac projekta je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner je Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, dok je lokalni partner na projektu udruženje građana ,,Ternipe’’.

Categories: Društvo

Leave a Reply