Sport

Leskovački rukometni dragulj, najverovatnije, nastupa za Španiju

Rukometaš Barselone Aleksandar Cenić najverovatnije će izabrati da brani boje Španije, prenosi portal „Balkan Handball“. Ceniću je 20 godina, pokriva poziciju desnog beka i rodom je iz Leskovca, a već nekoliko godina je član Barselone. Ceniću je 20 godina, pokriva poziciju desnog beka i rodom je iz Leskovca, a već nekoliko godina je član Barselone. Za Španiju bi mogao da debituje već na Svetskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje je uskoro na programu u Grčkoj i Nemačkoj.

„Balkan Handball“ prenosi da Cenić nije imao dobru komunikaciju sa selektorom U21 reprezentacije Srbije Đorđem Teodorovićem, kao i Rukometnim savezom Srbije u celini, te da je to glavni razlog zašto je naša selekcija ostala bez njega. On je ove sezone nastupao za B tim Barselone, za koji je postigao je 95 golova na 23 utakmice. Narednu sezonu će provesti na pozajmici u Dinamu iz Bukurešta.

Debitovao je i za „A“ reprezentaciju Srbije u oktobru 2021. godine protiv Slovačke, ali više neće navlačiti taj dres.

Podsetimo, Cenić je deo generacije 2002. iz koje je i Zoran Ilić, još jedan desni bek koji neće nastupati za Srbiju već Mađarsku.

Categories: Sport

Leave a Reply