Društvo

U Nikšiću održan skup podrške Srbima na KiM: Ako je Kosovski zavjet mrtav zašto vaskrsava svakoga dana?

U Nikšiću je održan skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji.  Milan Knežević kazao je da smo kao narod dužni da odlučimo „da li želimo da živimo u „Ambasadoristanu“ ili u Crnoj Gori.“

„Ako je Kosovo njihovo, zašto nam ga traže svakoga dana? Ako je Kosovski zavjet mrtav zašto vaskrsava svakoga dana?“, upitao je Knežević.

Bez zvona na Visokim Dečanima ne mogu zvoniti zvona u Ostrogu i Cetinjskom manastiru, dodao je on.

Andrija Mandić je rekao da žele da pokažu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da imaju podršku naroda Crne Gore.

Kazao je da su se, po pitanju Kosova i Metohije u Crnoj Gori promijenile jedino političke prilike. Podsjetio je na bivšu DPS vladu „koja je priznala nezavisnost južne srpske pokrajine uprkos protivljenju većine naroda u Crnoj Gori.“ Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević se zahvali skupu – Imali smo obavezu i prema narodu i prema precima da se večeras ovdje okupimo. I oni su pravili i okupljali se na litijama i dobro znamo koliko je nama značilo to kada su se oni okupljali zbog nas. Imali smo obavezu da se izmaknemo od izborne kampanje ne bi li dali poruku narodu da treba da se nešto učini po ovom pitanju. Oni sada govore kako ovaj skup ima političku osnovu kako bi skupljali poene ali mi smo ovdje zbog odgovornosti pred istorijom. Volja naroda Crne Gore je da je Kosovo srce Srbije i da neće priznati lažnu državu i da želi da se povuče priznanje lažne države i treba da učinimo što je do nas. Možemo i mi 11 juna dovesti Koaliciju za budućnost Crne Gore da ima 41 mandat kako bi mogli da povučemo zahtjev za nezavisnost Kosova. Želimo da promjenimo  sramnu politiku i da CG povuče priznanje i dovede odnos sa Srbijom onakav kakav treba da bude. Došlo je vrijeme da budemo odgovorni pred CG, vratimo obraz CG i pomognemo narodu na Kosovu. Došlo je vrijeme da se ujedinimo i pošaljemo poruku da je Nikšić srce CG a Kosovo srce Srbije – kazao je Kovačević.

„Kosovo ne samo da je srce Srbije već srce svakog čestitog i poštenog čovjeka u Crnoj Gori“, rekao je Mandić. U ime Eparhije budimljansko-nikšićke prisutnima se obratio protojerej Miodrag Todorović. On je prenio blagoslove episkopa budimljansko- nikšićkog Metodija.

„Kosovo nije prosta teritorija već duša i bilo našega naroda. Ono je pokrenulo sve one energije i duhovne i kulturne u našem narodu, da se tako predstavimo Evropi i cijelome svijetu“, istakao je Todorović. Skup, koji se održava na Trgu Šaka Petrovića, organizuje Koalicija „Za budućnost Crne Gore“(NSD, DNP, Radnička partija). Izvor-foto: In4S, DAN, Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply