Obrazovanje

LESKOVAC: Na ‘’Razigrane ulice’’ učestvovalo oko 1500 dece

Povodom svetskog dana dece predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ po deseti put organizuje manifestaciju „Razigrane ulice“, ove godine na gradskom trgu. Mališani iz svih vrtića PU „Vukica Mitrović“ okupili su se sa svojim roditeljima, bakama, dekama, vaspitačima, plesali i uneli graju i smeh širom centra grada.

Na trgu je plesalo oko 1500 mališana iz PU i mališani iz starijih i najstarijih grupa privatnih vrtića Agnes, Vil, Plavi čuperak i kompanije Autostop.

Ovu manifestaciju otvorila je mr Brankica Stamenković, član Gradskog veća, kada je kazala:

„Draga deco, roditelji, vaspitači, želela bih da vam se zahvalim u ime gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića što ovaj dan činite tako posebnim. Svake godine vaša pesma, igra, smeh ispuni ne samo ovaj Gradski trg i ulice već i sva naša srca.

Naš zadatak je da vam omogućimo što bolje uslove za odrastanje i zato se trudimo da Leskovac bude grad po meri dece, grad u kome ćete bezbrižno odrastati i razvijati svoje potencijale.

A vaš zadatak je da budete srećni. I da tu sreću i ljubav delite sa svima i videćete što više budete delili drugima, više će i vama ostati.

Zato rastite uz ples i igru i budite srećni, jer samo vi imate moć da osunčate i najtmurniji dan.“

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply