Društvo

Haos u Zvečanu na KiM: Odjekuju rafali, bačeni suzavci, sukob Srba s albanskom policijom! (foto)

U Zvečanu odjekuju rafali, šiptarska policija je bacila suzavac na Srbe, došlo je do koškanja i sukoba. Pripadnici policije tzv. Kosova okružili su danas pre podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić na severu Kosova i Metohije, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu. Sirene za uzbunu oglasile su se u Leposaviću, Zvečanu i Severnoj Mitrovici.

Kako javlja reporter RT Balkan, policija tzv. Kosova ušla je u zgradu opštine Zvečan. Reporter RT Balkan javlja da su specijalci bacali suzavce i šok bombe na građane koji su stajali sa podignutim rukama. Ima povređenih među građanima, a nekoliko njih je prebačeno ka Kliničkom centru u Severnoj Mitrovici. Doktorka Danica Radomirović, zamenica direktora Kliničko-bolničkog centra, potvrdila je „Novostima“ da je nekoliko pacijenata sa povredama od šok-bombi i suzavca primljeno u ovu bolnicu. Na fakultetima i školama u Kosovskoj Mitrovici prekinuta je nastava, piše RTS.

Momak iz Zvečana koji je trenutno u Beogradu rekao nam je da je u tom gradu isključena struja, a uključeni su ometači za signal mobilne telefonije i interneta.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao jenaredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, saznaju „Novosti“.

Reporter RT Balkan navodi da je u Leposavić, u blizini zgrade skupštine opštine, stiglo oklopno vozilo policije tzv. Kosova, kao i vozilo za razbijanje demonstracija.

Više izvora potvrđuje da se u Zvečanu u jednom trenutku čula i pucnjava. Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply