Društvo

LESKOVAC: Održana 43. FECC konvencija, otkrivena spomen ploča

Leskovac je ovih nekoliko dana domaćin 43. FECC Konvenecije, i u tu čast predsednik Internacionalnog borda FECC Lars Alger iz Švedske i gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC za Srbiju dr sci med Goran Cvetanović otkrili su spomen ploču u znak sećanja na 43.Konvencije. Predstavnici FECC-a prodefilovali su najpre centralnom gradskom ulicom od Kulturnog centra do gradskog trga, gde su svečano uz zvuke fanfare i karnevalskim pozdravom Jasu, Jasu, Jasu otvorili Konvenciju.

Predsednik FECC za Srbiju i gradonačelnik Leskovca dr sci medGoran Cvetanović izrazio je zadovoljsvo što se 43.Konvencija održava u Leskovcu, a kako je kazao konkurencija za održavanje ove konvenicje je bila Kolumbija.

Predsednik Internacionalnog borda FECC Lars Alger kazao je da je organizacija Knvencije veoma dobra i da je njihov moto da svi moramo da radimo zajedno, sve zemlje bez mržnje u sebi. Ceremoniji otvaranja prethodio je defile učesnika kroz centar grada u pratnji dobošara i otkrivanje spomen obeležja 43. Konvencije na trgu.

Categories: Društvo

Leave a Reply