Društvo

SAZNAJEMO: Sredidnom juna biće postavljen spomenik Miloševiću u centru Moskve

Bronzana figura akademika Dragana Radenovića, visoka oko tri metra biće postavljena sredinom juna na trgu Evropa u centru Moskve.

U Moskvi će sredinom juna biti postavljen spomenik bivšem predsedniku Srbije i SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, saopštili su dr Marat Baširev, jedan od inicijatora grupe profesora Visoke škole ekonomije Nacionalnog istraživačkog univerziteta u Moskvi i dr Aleksandar Zaldastanov, vođa popularnog moto kluba „Noćni vukovi“, bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
Spomenik je završen i već je dopremljen u Moskvu.
Profesor Baširev naglašava da je Milošević bio prva velika žrtva zločinačkog NATO, a da je Srbija iz istorijskih razloga ostala jedini iskreni saveznik Rusije u Evropi. Milošević je svojim životom platio odbranu svoje otadžbine. Mnogi su ga tada izdali a DOS-ovska vlast kidnapovala i poslala u Hag. Nisu mogli da ga slome, herojski se držao optuživši NATO, predvođen SAD da su izvršili zločin protiv čovečnosti. Mi Rusi smo tada napravili veliku grešku što nismo odlučno branili Srbiju.
Vođa „Noćnih vukova“, dr Aleksandar Zaldastanov, tvrdi da su pripreme i radovi oko postavljanja spomenika u završnoj fazi, da je Milošević bio jedan od retkih državnika koji je proročanski predvideo šta će nam se sve dogoditi i da je zaslužio spomenik u centru Moskve.

Dragan Radević, potpredsednik UO Udruženja „Sloboda“, kaže da je Udruženje ovakvu inicijativu, pre više godina u Srbiji, da se u Beogradu podigne spomenik i jedna ulica ili trg nazove njegovim imenom, koja je prosleđena i sada čeka u skupštinskoj proceduri. Tada je izrađen i idejni projekat spomenika ruskog akademika i uglednog i poznatog srpskog vajara Dragana Radenovića.
Tu inicijativu su, nastavlja Radević, prihvatili u Moskvi i kako smo obavešteni spomenik predsedniku Miloševiću biće otvoren sredinom juna na svečanoj ceremoniji na trgu Evropa u centru Moskve. Izvor-foto: Agencije i portali,In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply