Društvo

DRUGI PIŠU: Potomci Hitlerovih piona prave užasan plan za Srbe na Kosovu*: Albanci žele da reše srpsko pitanje isto kao Hrvati!

Stravični pritisci na Srbiju sa Zapada predstavljaju istorijsku konstantu.

Scene masakra u Beogradu i Mladenovcu došle su kao so na ranu celom, od strepnje i neizvesnosti, izmučenom narodu. U međuvremenu, srpski neprijatelji iz Zagreba i Prištine ne miriju, pa čak ni u ovim tužnim danima.

Juče su, u Prištini, na Dan pobede, očigledno, usled nedostatka razloga za proslavu zbog pada nacifašističkog režima, umesto obeležavanja ovog najznačajnijeg jubileja u istoriji čovečanstva, Aljbin UČK Kurti i hrvatski šef diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, kovali planove kako da reše srpsko pitanje na Kosmetu.

Međutim, iako je ovaj čin bahatog zadiranja u teritorijali integritet, suverentitet, Ustav i zakone Republike Srbije od strane osvedočenih antisrba, nešto što se moglo i očekivati, ipak se radi o svojevrsnom skandalu koji se odvija pred licem cele međunarodne zajednice – provokaciji svoje vrste! Odlično smo upoznati na koji način i uz pomoć kojih sila su Hrvati rešili srpsko pitanje u 20. veku. Danas, uprkos reka prolivene srpske krvi – poklanog i proteranog civilinog stanovništva, „teroristička ološ“ Kurti izražava želju da tzv. srpsko pitanje na Kosovu* reši po uzoru na Hrvatsku.

„Kosovo* vidi Hrvatsku kao uspešnu priču i model koji treba slediti u ekonomskim i demokratskim dostignućima, ali i u pogledu poštovanja prava manjina“, saopštio je Kurti nakon sastanka sa Radmanom.

Govoreći o poslednjoj rundi dijaloga na kojoj je 2. maja u Briselu srpska strana predstavila nacrt Statuta ZSO, Kurti je rekao da je Priština izrazila suštinsko neslaganje sa tim nacrtom, i da je on izneo svoj nacrt „vizije inspirisan hrvatskim modelom za nacionalne manjine“.

S druge strane, Radman je čestitao Kurtiju na dobrom radu i upravljanju, a narodu Kosova* na liberalizaciji viza i uspešnom prolasku prve faze članstva u Savjetu Evrope.

 „Hrvatska pruža nesebičnu podršku članstvu Kosova* u međunarodnim organizacijama, uključujući i kandidaturu Kosova* u Evropsku uniju“, dodao je on. Dakle, antisrpsko orgijanje u režiji ovog tužnog dvojca, uopšte ne iznenađuje, koliko njihova smelost da, na dan na koji istorijsko pravo polažu svi oni pojedinci i narodi – pre svih, Rusi i Srbi – i to pred licem cijele antifašističke javnosti, poteže pitanje rešavanja položaja stradalničkog i antifašističkog srpskog naroda.

Hrvatska i albanska vojska pevala pjesme o klanju Srba

Podsetimo, pre tri godine, tokom vojne vežbe u Hrvatskoj, održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, hrvatski vojnici su zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pevali ustaške pesme o klanju Srba.

Ovaj skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa Kosova*, o kojem su pisali mnogi mediji, dogodio se kasno uveče 5. juna 2019. na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju.

Hrvati su, tada, pod uticajem alkohola, puštali sa razglasa pesme iz crne epohe NDH, u čemu im se pridružilo i dvadesetak pripadnika oružanih snaga tzv. Kosova. 

Verovatno, to je mera odnosa prema srpskoj nacionalnoj zajednici koju možemo očekivati iz ove kuhinje.  Izvor: Kljan Kosova, Ilustracija: Youtube/Printscreen ,Freepik,Vikipedija In4S, RTRS,GlasSrba,DAN,Srpska-info

Categories: Društvo

Leave a Reply