Društvo

AKTUELNO: Više od 1,7 miliona ljudi na mitingu AK Partije u Istanbulu: Erdogan najavio treći tunel ispod Bosfora

U nedelju je na aerodromu “Ataturk” u Istanbulu održan miting vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) na kojem se okupilo više od 1.700.000 ljudi, javlja Anadolija. Skup je organiziran uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora koji se održavaju 14. maja. Prisutnima na mitingu obratio se turski predsednik i predsednik AK Partije Recep Tayyip Erdogan, koji je ujedno i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

Erdogan je najavio brojne velike projekte u turskoj metropoli Istanbulu, uključujući “Veliki tunel Istanbula“.

– Velikim tunelom Istanbula dodatno ćemo obogatiti transport u gradu, povezujući 11 različitih željezničkih linija koje će dnevno koristiti 6,5 miliona građana. 

Implementiramo naš veliki projekat tunela u Istanbulu. Ovaj projekat će nakon Marmaraya i Evroazije biti treći tunel koji će proći ispod Bosfora – kazao je Erdogan.

Građani Turske 14. maja će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima, a biraće između četiri predsednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament. Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana glasat će po prvi put. Aktuelni predsednik Recep Tayyip Erdogan, potom Muharrem Ince, Kemal Kilicdaroglu i Sinan Ogan, prema redosledu na glasačkom listiću, kandidati su za predsednika Turske.

Birališta u nedelju, 14. maja bit će otvorena od 8 do 17 sati po lokalnom vremenu, u 87 regija. Birališta će biti otvorena i izvan Turske, u 75 država i 156 predstavništava ove zemlje. Više od 3,41 miliona građana registrovano je za glasanje iz inostranstva. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply