Društvo

Vladika Fotije: Vratiti moral i razum među ljude, djecu učiti o opasnostima

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je povodom poslednjih tragičnih dešavanja u Srbiji da treba vratiti razum i moral među ljude, a decu učiti o opasnostima novih tehnologija.

– Svi smo bili u šoku povodom ove tragedije koja nas je sve zadesila da deca ubijaju decu. To nema ni na filmovima – rekao je vladika Fotije.

On je ukazao da su ta deca žrtve jednog programa, jednog načina obrazovanja i nebrige.

– Roditeljske nebrige, nebrige društva i možda svih nas zajedno, ali nekog u većoj meri, nekog u manjoj – rekao je vladika Fotije.

On je istakao i da decu treba učiti opasnostima koje danas postoje u životu sa tom tehnikom i tehnologijom, ona nije bezopasna i naivna, saopšteno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

U pucnjavi u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu u sredu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbeđenja, a šestoro dece i nastavnica su ranjeni. Počinilac ovog zločina je trinaestogodišnji učenik te škole koji je uhapšen.

Nepunih 36 sati nakon tragedije u školi na Vračaru došlo je do novog masovnog ubistva u Srbiji kada je naoružani mladić ubio osam i ranio 14 ljudi u selima kod Smedereva i Mladenovca. RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply