Društvo

Laplje Selo na KiM: Puštanjem balona i paljenjem sveća srednjoškolci odali počast stradalima

U dvorištu Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, đaci i profesori Medicinske i Ekonomske škole, kao i Gimnazije na Kosovu i Metohiji su paljenjem sveća i puštanjem belih balona odali poštu nastradaloj deci i radniku obezbeđenja u beogradskoj školi.

Minutom ćutanja za stradale osnovce i čuvara započet je pomen u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.

U svim školama koje funkcionišu po sistemu Republike Srbije na Kosovu su danas učenici i nastavnici u dvorištima zapalili sveće i odali počast stradalima u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, naveo je načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac.

„Ovo su jako teški dani za našu zemlju. Okupili smo se danas širom Kosova, učenici, nastavnici, prosvetni radnici i građani kako bi odali poslednju počast učenicima i kolegi koji su nastradali u nemilom događaju. Naš cilj je da se sa ovog mesta pomolimo Bogu da se više nikada, ni u jednoj našoj školi, ni u čitavoj zemlji ne ponove ovakve stvari“, dodao je on.

„Ovo je tragičan događaj koji ne sme više da se ponovi“, ocenio je direktor Medicinske škole Miodrag Živić.

„Ovo su stvarno teški trenuci, ne samo za Ministarstvo prosvete, nego i za celu našu zemlju. Tragičan događaj, trebamo svi da se pomolimo Bogu i da poželimo da se ovo nikada više ne desi, da se ne sastajemo u ovakvim okolnostima i da palimo sveće za ovako nešto“ rekao je on.

Pored đaka i prosvetnih radnika, pomenu u Lapljem Selu su prisustvovali i predstavnici Opštine Gračanica i Privremenih organa Prištine i Lipljana.

Učenici nižih razreda OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici jutros su takođe odali poštu nastradalima. Sinoć  je u manastiru Gračanica služen parastos, a veliki broj okupljenih građana zapalio je sveće i pomolio se za ubijene i ranjene. Foto: KiM

Categories: Društvo

Leave a Reply