Društvo

NEZABORAVNIK: Ratni hirurg dr Miodrag Lazić – ‘’Doktor Laza’’

Na današnji dan pre tri godine preminuo je rukovodilac Urgentnog centra Kliničkog centra Niš i čuveni hirurg Miodrag Lazić preminuo je u svojoj 64. godini, objavio je pre dve godine Sindikat lekara i farmaceuta Srbije. Lazić je bio ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio više odlikovanja.

Iako rođen u Zemunu, kao srednjoškolac se sa porodicom doselio u Niš, gde je i ostao. Decenijama je radio u niškom Kliničkog centru, bio član Upravnog odbora, a od 2012. godine vodio je Urgentni centar.

Patrijarh Pavle 1994. godine dodelio mu je orden “Svetog Save”, Vojska Republike Srpske medalju “Milan Tepić” za hrabrost, a 20 godina nakon rata predsednik Republike Srpske orden “Krst Milosrđa”.

 ’’Otišao sam časno i pošteno. Stajao sam na prvoj liniji’’ reči su dr Miodraga Lazića dugogodišnjeg direktora Urgentnog centra u Nišu u oproštajnoj poruci koju je ostavio svojoj porodici, kolegama i prijateljima. Upravo te njegove reči ispisane su na spomen-ploči koja je otkrivena u Kliničkom centru u Nišu u čast ratnog hirurga.

Categories: Društvo

Leave a Reply