Društvo

LESKOVAC: Priprema paketa sa hranom po planu

Hala „Plavi paviljon“ je ovih dana ispunjena zaposlenima u Gradskoj upravi, preduzećima i ustanovama i volonterima koji posvećeno rade na pakovanju paketa za penzionere sa primanjima nižim od 35.000 dinara i za socijalno ugrožene.

Nakon spakovanih 15.000 paketa u ponedeljak i utorak, koji su prosleđeni grdeličkom, vučjanskom, manojlovačkom, pečenjevačkom i brestovačkom kraju, spakovano je još 8000 paketa. Iz hale su preuzeti paketi za turekovački kraj, Bobište, Vinarce, Gornje i Donje Stopanje, Milanovo, Jašunju i okolna mesta, Bratmilovce, Ančiki i Mrštane.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je razgovarao sa svima koji rade na pakovanju, zahvalio im se na doprinosu koji pružaju gradu i pomoći najstarijim i najugroženijim stanovnicima našeg grada.

Podsetimo, u ponedeljak je započeto pakovanje ukupno 26.000 paketa sa namirnicama i ovo je prva podela u ovoj godini, a naredna će uslediti septembra. Paketi sadrže so, šećer, brašno, zejtin, supu, čaj, makarone, pirinač, pasulj, keks. Isporučeno je devet šlepera, tj. 200 tona robe, a ukupno je iz budžeta Grada za ovu godinu izdvojeno 32,2 miliona dinara.

Categories: Društvo

Leave a Reply