Sport

Skandal u najavi – Čeferin lažirao biografiju? To tvrdi slovenački portal „Prava“

Slovenački portal „Prava“, prema dokumentaciji do koje je došao tvrdi da je predsednik UEFA  Aleksander Čeferin lažirao svoju biografiju, a na osnovu koje je i postao šef evropske kuće fudbala.

Čeferin je navodno lažirao dokumente i predstavio da je bio član Upravnog odbora Olimpije između 2006. i 2011. godine, što je podatak koji je bio neophodan kako bi se mogao kandidovati za predsednika UEFA.

„Poštovana zainteresovana svetska fudbalska javnosti. U našem mediju Prava.si ponovo ćemo vam predstaviti ključne dokaze u slučaju laganja predsednika UEFA Aleksandera Čeferina. U njegovom službenom CV-u na zvaničnim stranicama NZS (FS Slovenije) i UEFA piše da je bio član upravnog odbora NK Olimpija/Bežigrad od 2006. do 2011. godine. Međutim, autor ovog članka je već petog februara 2021. otkrio da je Aleksander Čeferin lagao! I Verovatno je dokaze izneo malo „na svoj način“. Međutim, nakon što smo dobili zapisnik Olimpije od 2006. do 2011. godine, brzo smo shvatili da ime Aleksandera Čeferina ne stoji ni na jednom službenom dokumentu! Gde je NZS, policija, tužilaštvo, pravosuđe!?“, piše portal „Prava“, koji je objavio dokumente do kojih su došli.

Čeferin je nedavno treći put uzastopno izabran za predsednika UEFA i tu funkciju će obavljati do 2027. godine. Slovenac još nije reagovao na ove optužbe, koje bi ga mogle dovesti u probleme. Kao i pomenuti portal ukoliko se dokaže da su njihove tvrdnje netačne.Izvor-foto: DAN, Agencije i portali.printscreen UEFA

Categories: Sport

Leave a Reply