Sport

U Bojniku počelo državno stonotenisko prvenstvo za osobe sa invaliditetom

Dvodnevni turnir koji se održava Sportskoj hali u Bojniku okupio je stonotenisere invalide iz 10 gradova Srbije, ali i pojedine stonotenisere iz Crne Gore i Bugarske.

Nebojša Ilić, predsednik Stonoteniskog kluba Pusta Reka kaže da je organizaciju pomoglo rukovodstvo opštine Bojnik i Sportski savez, ali je odlučujući faktor bio entuzijazam, takmičarski duh i rekreacija.

On naglašava da je sport za osobe za invaliditetom jako važan za zdravlje.

Zlatko Kesler, selektor Stonoteniske reprezentacije Srbije, a nekadašnji reprezantativac ističe da smo visoko pozicionirani u stonom tenisu za invalide, a da se ovaj sport zahvaljujući Ministarstvu sporta i Vladi Srbije u poslednje vreme veoma ceni.

On dodaje da su prošle godine sa svetskog prvenstva donete četiri medalje, a da se još veći uspesi planiraju i za ovu godinu.

Srđan Tomičić, predsednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije podvlači da se osobe sa invaliditetom sve više uključuju u sve vrste sportova jer i država ima razumevanje za njihovu rektreaciju.

On je posebno pohvalio nastojanja da se kroz postavljanje rampi spreče barijere za invalidne osobe.

Kako su zaključili stonoteniseri invalidi iz 13 klubova iz Srbije i drugih zemalja Bojnik je dostojan domaćin ovog takmičenja i to se primećuje na svakom koraku.

Categories: Sport

Leave a Reply