Društvo

Miljan Jovanović koji je juče uhapšen na Jarinju, pušten na slobodu

Doskorašnji policajac Miljan Jovanović (44) iz sela Kamenica, u opštini Leposavić, koji je sinoć uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, pušten je na slobodu.

Miljanova supruga je izjavila medijima da je Miljan na putu ka svojoj kući, ali više detalja nije mogla da kaže, osim da je “greškom priveden”. – Javio se sa nepoznatog broja I rekao da je pušten I da je na putu ka Kamenici- kazala je supruga Miljana Jovanovića, kojeg su pripadnici kosovske policije uhapsili sinoć oko 18 časova, kada se sa suprugom I dvoje maloletne dece, starosto sedam I pet godina, vraćao iz Raške.

Da je u pitanju “greška” je potvrdjeno jer se više puta do sada događalo da pripadnici policije na Jarinju  zadržavaju ovog policajca, s obzirom da ima slično ime, ali isto prezime kao Srbin kojeg  kosovska policija ima na nekakvim “tajnim spiskovima”.

Da je reč o “greški”  odmah po hapšenju je izjavila  I supruga bivšeg policajca, ali to nije sprečilo do zuba naoružane specijalce kosovke policije da vezanog  Miljana odvedu u nepoznatom pravcu. Kancelarija za Kosovo I Metohiju je uhapšenom Jovanoviću odmah obezbedila advokata, a kako su naveli “Miljan J. se godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza I bio u službi kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne optužnice”.

– To dovoljno  govori o prirodi ovog montiranog I političkog hapšenja I namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u kosovsku policiju- navedeno je na kraju saopštenja Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Izvor-foto: Kancelarija za KiM

Categories: Društvo

Leave a Reply