Društvo

Episkop Fotije: Ne prihvatati nehrišćanske i nepravoslavne kanone

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije pozvao je vernike da ne prihvataju nehrišćanske i nepravoslavne kanone koje zapadni svet pokušava da nametne u prosveti, informativnom svetu i u sistemu vrednovanja života.

Episkop Fotije je u besedi, nakon svete liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku, rekao da sve državne institucije, pogotovo prosveta koja vodi brigu o mladima, ne prihvataju taj zapadni kanon koji je otuđen od porodice i pravoslavlja.

„Moramo u molitvi Bogu tražiti rešenja i suprostavljati se tendencijama da nam otmu našu imovinu, jer bez imovine, nema države“, rekao je episkop Fotije i dodao da se vodi velika bitka i za očuvanje Kosova i Metohije u kojoj srpski narod treba da bude sabran i jedinstven u molitvama. On je naglasio da pravoslavni vernici trebaju da budu svedoci vere u Isusa Hrista i svih plodova vere koja propoveda da je blagosloven onaj koji sluša reč Božiju.

Napominjući da je sredina vaskršnjeg posta, episkop Fotije je rekao da će vernici nakon posta dočekati veliki praznik Vaskrs produhovljeni i molitveno i duhovno obnovljeni.

„Zato, budimo mudri da se održimo, a to možemo moleći se i verujući u Boga“, rekao je vladika Fotije.Izvor-foto:Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply