Društvo

Opštine Lebane i Medveđa raspisale konkurse za sufinansiranje medijskih projekata

Opštine Lebane i Medveđa raspisale su konkurse za sufinansiranje medijskih projekata. Ovoga puta najviše novca za medijske projekte izdvojila je Opština Medveđa – četiri miliona dinara. Najveći iznos sredstava koji Opština Medveđa može dodeliti po projektu je tri miliona i dvesta hiljada, dok je najmanji 80 hiljada dinara. Opština Lebane je za medijske projekte izdvojila ukupno tri i po miliona dinara. Za medijski projekat se može dodeliti najmanje 50.000, a najviše milion dinara.

Rok za prijavu na konkurse svih pomenutih opština osim Medveđe je 1. april. Za Opštinu Medveđa prijave se mogu poslati najkasnije do 31. marta.

Na konkurse se može prijaviti izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija Agencije za privredne registre, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja. Preduzetnik prilikom prijave mora priložiti dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj objaviti medijska kuća koja je upisana u Registar medija.

Tekstovi konkursa objavljeni su u rubrici „Medijski konkursi“, na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS). Autor: A.N. Izvor: UNS

Categories: Društvo

Leave a Reply