Društvo

LESKOVAC: Obeležen Svetski dan voda

Predstavnici grada Leskovca i leskovačkog Vodovoda su danas na Svetski dan voda, kao i ranijih godina obišli akumulaciju Barje.
„Grad Leskovac je jedan od retkih gradova koji je zaokružio kompletan sistem vodosnabdevanja sa distribucijom od Barja do Postojenja u Gorini i dalje do korisnika” kazao je direktor leskovačkog Vodovoda Staniša Ristić i dodao da je od prošle godine je sa radom počelo i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, tako da vodu koju uzimamo od prirode vraćamo čistu, istog sastava, a podsetiću vas i da su grad Leskovac i JVP Srbijavode u čišćenje predbrana u poslednje tri godine uložili preko 40 miliona dinara. Pozvao bih sve naše sugrađane da se racionalno odnose prema vodi i da svi zajedno čuvamo to što imamo.
Grad Leskovac se svake godine pridružuje obeležavanju ovog važnog datuma i nastoji da dovede zdravu pijaću vodu do svih stanovnika na teritoriji grada, poručila je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.
Organizacija ujedinjenih nacija obeležava ovogodišnji dan voda pod sloganom „Budi promena“ uz citat „Nije važno koliko je promena mala ili velika, svaka je dobrodošla“ koji je posvećen ubrzavanju promena u cilju rešavanja krize sa vodom i sanitarnim uslovima. Voda je važna za ceo svet, svakog pojedinca i zajednicu, utiče na sve nas i zato je neophodno da svi učestvujemo u promeni nabolje.

Danas je Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca u saradnji sa kompanijom „TeraStil“ DOO Leskovac, JKP „Komunalac”, kompanijom PVV Leskovac, Odeljenjem Komunalne milicije i Akademijom strukovnih studija „Južna Srbija“ – Odsek za tehnološo-umetničke studije, kao i učenici OŠ „Vožd Karađorđeʺ, OŠ „Trajko Stamenkovićʺ, OŠ „Petar Tasićʺ i Hemijsko-tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukarʺ organizovalo akciju povodom Svetskog dana voda. Pod sloganom „Svaka kap je bitna“ očišćen je prostor oko reke Veternice, a sugrađanima deljen promotivno materijal koji je ukazivao na značaj ovog dana.

Categories: Društvo

Leave a Reply