Sport

I TO SE DOGADJA – Nema para, nema treninga: igrači Cibone u štrajku, a pobedili Zvezdu?!

Iako je načelno dogovoreno da će igrači Cibone posle trijumfa nad beogradskom Crvenom Zvezdom dobiti jednu platu do kraja februara, pa onda i drugu tokom marta, to se nije dogodilo i igrači su od danas u štrajku.

Od početka sezone igrači nisu još videli novac na svom računu, a dogovor sa Upravom je bio da se u februaru i martu to mora promeniti.

I onda je uistinu stigla jedna plata, ali u dve rate, dok ostatak dela isplata nije ispunjen i igrači su, uz podršku trenera Josipa Sesara, koji takođe nije plaćen, odlučili da neće trenirati.

Međutim, kako prenose hrvatski mediji, čelnici kluba tvrde da situacija nije toliko dramatična, budući da računaju da bi novac od grada Zagreba, koji treba da stigne do kraja meseca, pa će se od toga moći da isplate deo plata igračima.

Međutim, postavlja se pitanje šta će se događati u međuvremenu.

Cibona u subotu ima zakazan meč ABA lige protiv Cedevite Olimpije, a niko ne može garantovati da će putovati u Ljubljanu.

Cibona ima, barem po platama, jako jeftin roster, ali ni takav u ovom trenutku nije održiv. Izvor: Agencije i portali, foto KK Cibona

Categories: Sport

Leave a Reply