Društvo

AKTUELNO-Vučić: Zahvalni smo kineskim prijateljima zbog poštovanja Rezolucije 1244

Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244, napisao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instragramu i zahvalio predsedniku Kine Si Đipingu i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku.

On je, takođe, izrazio uverenje da ljubav koju Srbija i Kina gaje prema slobodi i miru dodatno jača tradicionalno prijateljstvo dve države.

„Predsednik Si često pominje jednu kinesku poslovicu: Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile“, naveo je srpski predsednik.

Kako je istakao, mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga će se crpeti snaga za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja.

„Baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava. NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak“, napisao je Vučić.

On je istakao da je kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo srpsku ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između dva naroda.

„Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija!“, poručio je Vučić na Instagram profilu povodom onlajn sastanka u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta, prenosi RT Balkan.

Categories: Društvo

Leave a Reply