Društvo

AKTUELNO – Protest ’’Studenti za Kosmet’’: Traže da se u Ohridu javno i u celini odbaci predlog EU

Okupljeni na platou kod beogradskog Filozofskog fakulteta, na poziv studenata Univerziteta se protive prihvatanju evropskog predloga za Kosovo. Protest „Studenti za Kosmet“ organizovan je i prošle sedmice, a organizuju ga Inicijativni odbor studenata beogradskog Univerziteta i grupacija „Srpska omladina za Kosmet“.

Među okupljenima su i profesori univerziteta, poput Časlava Koprivice, inače člana Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, kao i odbornik Novog DSS u Skupštini grada Beograda Zdravko Veselinov.

Jedan od organizatora na početku obraćanja se ogradio od svih mogućih provokacija i nasilja, poručivši da je protest miran i demokratski.

Okupljeni traže da se u Ohridu javno i u celini odbaci predlog EU, donese odluka o potpunom napuštanju pregovora i prestanku važenja svih dogovora proisteklih iz pregovora pod pokroviteljsvom EU zbog, kako kažu, neobjektivnog položaja EU, kao i ignorisanja Rezolucije 1244, i započinjanje pregovora pod pokroviteljsvom UN.

Marija Mijović iz humanitarne organizacije „Srpska omladina za Kosmet“ je rekla da je na protestu uprkos tome što će im humanitarni rad biti možda ugrožen.

Pozvali su na protest i narednog utorka, kao i na protest Novog DSS, Zavetnika, POKS, Dveri u petak 17. marta, kao i na moleban SPC. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply