Društvo

AKTUELNO – Vujović: Dok se ne izgradi Regionalni centar, ne možemo trajno da rešimo problem deponija

Na zahtev Ministarstva zaštite životne sredine je održan sastanak oko nesanitarnih deponija i gradnje Centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju „Meteris“. Sastanku su, pored ministarke Irene Vujović i predstavnika MZŽS prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa saradnicima, kao i gradonačelnik Vranja i predsednici opština Vladičin Han, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Bujanovac i Preševo.

„Izgradnja Regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju izuzetno je važan projekat, koji, iako je u nadležnosti Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, od velike je važnosti i za Ministarstvo zaštite životne sredine. Dok se ne izgradi Regionalni centar, ne možemo trajno da rešimo problem nesanitarnih deponija. Ne možemo da ih zatvorimo i saniramo. Zato molim sve lokalne samouprave da odgovorno i ubrzano rade na svim koracima u fazi pripreme, kako bi ovaj centar bio izgrađen što pre, a sve deponije bile sanirane“, rekla je ministarka Vujović. Ministarka Irena Vujović podsetila je sve predsednike lokalnih samouprava da nijedan problem sa nesanitarnim deponijama nije prijavljen MZŽS i zamolila da ubrzano rade na operativnim koracima, poput eksproprijacije zemljišta, izmeštanja dalekovoda, odnosno, svega što je u nadležnosti lokalnih samouprava, kako bi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom što pre započela, saopšteno je.

Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, sledeće nedelje će obići Pčinjski okrug, saopšteno je iz ministarstva.Izvor foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Categories: Društvo

Leave a Reply