Sport

Leskovac ugostio predsednicu Rukometnog saveza i juniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije

Danas je u Leskovcu boravila predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić sa predstavnicima saveza sa timom juniorske rukometne reprezentacije Srbije koja se trenutno u Leskovcu priprema za svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Grčkoj.

Ovom prilikom gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović poželeo je dobrodošlicu gostima i dodao da trud i potencijal leskovačkih sportista sada dolazi do izražaja, jer Grad iz budžeta izdvaja velike sume za oblast sporta uz maksimalno pružanje svakog vida podrške i pomoći klubovima. Kada uporedite 18 miliona dinara koliko je izdvajano 2012. godine, sa iznosom od 125 miliona dinara koje smo u budžetu grada opredelili za 103 sportska kluba, jasno je koliko je sport u Leskovcu dobio na značaju.

Cvetanović je naglasio da mu je drago da je, pored predstavnika Rukometnog saveza Srbije ovde prisutan i tim juniorske rukometne reprezentacije Srbije – trener Đorđe Teodorović, i reprezentativci.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić, zahvalila se gradonačelniku Cvetanoviću na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji, na tome što podržava rukomet i što Grad Leskovac prepoznaje sport kao oblast u koju vredi ulagati, baš kao što to radi i državno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Vučićem.

Prisutnima se obratio i trener juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović, koji se osvrnuo i na sinoćnu veliku pobedu seniorske rukometne selekcije Srbije nad Norveškom u poslednjoj sekundi meča u okviru kvalifikacija za Evropske prvenstvo.

Član juniorske rukometne reprezentacije Srbije, Leskovčanin Uroš Simić, zahvalio se na prijemu za njega i njegove saigrače i naglasio da je atmosfera u timu odlična.

Kako je ovom prilikom konstatovano grad Leskovac je primer dobre prakse kada su izdvajanja za sport u pitanju i da ovim stopama trebaju ići i druge sredine.

Categories: Sport

Leave a Reply