Društvo

OPREZ: Radioaktivni gromobrani, antene, predajnici – stanari zabrinuti?!

Višedecenijski problem sa radioaktivnim gromobranima, proširo se u poslednje vreme sa veoma sumnjivim i opasnim anatenama, predajnicima i odašiljačima koji su instalirani na stambenim zgradama. Po kazivanju stručnjaka za ovu oblast reč je o nekim veoma opasnim uređajima ukoliko su nepropisno i nekvalitetno instalirani i postavljeni.

Više gradjana je uputilo zahtev upravnicima zgrada (stambenih jedinica) da u skladu sa svojim ovlašćenjima i obavezama, intrvenišu i ispitaju o čemu se radi, ko ih je i iz kojih namera postavio i stručno ukloni sa stambenih zgrada.

-Ukoliko se sa radioaktivnim uređajima, antenama, odašiljačima i predajnicima neadekvatno upravlja mogu biti izuzetno opasni i mogu ugroziti zdravlje ljudi ukoliko dođu u bliski kontakt sa oštecenim uredjajem. Na tako davno u saradnji sa stručnjacima PMF-a, uklonjeni su sumnjivi i opasni gromobrani i zamenjeni novim brzostartujućim bezbednim uređajima, napomonju stručnjaci u odgovoru gradjanima koji su zatražili pojašnjenje i pomoć.

Podsećamo, radioaktivni gromobrani postavljeni su šezdesetih godina prošlog veka i to na mestima o kojima nije vođena evidencija, a reč je o uređajima koji su izvor jonizujućeg zračenja. Medjutim, istaliranje novih raznoraznih uredjaja, kako smo saznali izaziva strah kod gradjana (stanara) stambenih zgrada. Izvor-foto: Agencije i portali.

Categories: Društvo

Leave a Reply