Društvo

Svečanost povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske

Povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske i slave Svetog Atanasija Velikog, održana je svečanosti u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Prisutnima se, najpre, obratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. “Svim Vranjancima i svim građanima Pčinjskog okruga, iz srca i duše, želim ono što želim mojoj porodici i meni.

Sve vam zdravo, srećno i veselo bilo. Bog vas čuvao!”, rekao je Simović. Komandat Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Novica Petrović, rekao je da je na današnji dan Vranje oslobođeno od Otomanske imperije posle viševekovnog ropstva.

“Zato sa ponosom čuvamo uspomenu na sve jedinice sa ovih prosotora koje su učestvovale u istorijskim događajima sa kraja 19. veka. Svima dugujemo zahvalnost za ono što su dali svom narodu i svojoj otadžbini, našoj Srbiji. Između dva praznika, pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske pokazali su veliko zalaganje, dajući svoj doprinos uspešnom izvršavanju zadataka tokom prošle godine.

Današnji praznik je svakako jedinstvena prilika da svima, kao pojedincima i kao vojničkim kolektivima, odam priznanje na svemu što ste uložili u prethodnom periodu, na održavanju i unapređenju operativnih sposobnosti Brigade. Saradnja sa lokalnim samoupravama Pčinjkog okruga i Gradom Vranjem, tradicionalno je bila na veoma visokom nivou. Realizovali smo zajedničke projekte i nastavljamo sa radom i u ovoj godini”, istakao je Petrović. Na kraju svečanosti, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zaslužnim pojedincima i timovima 4. brigade uručio je odlikovanja i priznanja.

Categories: Društvo

Leave a Reply