Obrazovanje

FOTO DANA: Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi. Nakon liturgije i svečanog programa, zamenica i pomoćnica direktora Кancelarije za KiM, Dušica Nikolić i Milena Parlić su mladim bogoslovcima uručile  novčanu pomoć.

,,Velika je blagost dočekati današnji dan ovde sa našom Eparhijom, bogoslovima i nastavnim kadrom Eparhije. Ovi divni, mladi ljudi predstavljaju svetionik, ne samo Sirinićke i Sredačke župe, već i ponos države Srbije. Nažalost, svi smo mi svedoci kako je naša Bogoslovija izgledala nakon martovskog pogroma, ponosni smo na to kako izgleda danas, ali nekako najponosniji i najradosniji smo što se upravo tim obnovljenim svetinjama obnavlja i život. To dokazuju generacije naših bogoslova i to pokazuje današnji dan koji je okupio ljude iz svih krajeva Кosova i Metohije, kao i veliki broj gostiju iz centralne Srbije”, istakla je Milena Parlić nakon svečanosti, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U Prizrenu je liturgija služena u hramu Svetog Đorđa na Šadrvanu, a zatim su u Bogosloviji đaci pripremili program i izveli najlepše prizrenske pesme pred okupljenim gostima, među kojima su bili iguman Mihajlo iz manastira Arhangeli, predsednik srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jeftić, zamenica direktora kancelarije za KiM Dušica Nikolić, kao i profesori i radnici Bogoslovije. Izvor-foto:Kancelarija za KiM

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply