Društvo

VRANJE: Doneta odluka o dodeli priznanja ,,31. januar“

Program obeležavanja Dana grada  počeo je svečanom sednicom Skupštine na kojoj je doneta Odluka o dodeli javnih priznanja ,,31. januar“ u 2023. godini.

Specijalno javno priznanje ,,31. januar“, dodeljeno je Draganu Stankoviću iz Vranja, glumcu Javne ustanove Pozorište ,,Bora Stanković“ Vranje u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000,oo dinara.

„Javno priznanje 31. Januar“, u vidu diplome dodeljeno je pravnim licima: Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Vranju, zbog izuzetnih rezultata u oblasti vaspitno–obrazovnoj delatnosti, uspehu učenika, vanrazrednoj aktivnosti, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrzovne delatnosti, kao i rezultata u oblasti kulture i novih kulturnih sadržaja, Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek u Vranju, zbog izuzetnih rezultata u vaspitnoj-obrazovnoj deltnosti, uspehu učenika, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti i preduzeću „Millennium team”, zbog izrade i uspešne realizacije razvojnih projekata, privlačenja investicija, organizovanog delovanja na obrazovanju i usavršavanju radnika i premanentanog natprosečanog trenda rasta proizvodnje i usluga.

Javno priznanje ,,31. januar“, u vidu diplome i novčanog iznosa od 50.000,00 dinara, dodeljno je fizičkim licima: Miomiru Dejanoviću, Mi – Dej, učitelju OŠ  „Svetozar Marković“ u Vranju, za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj delatnosti, uspehu učenika, vanrazrednoj aktivnosti, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti, Aleksandri Savić iz Vranja, nastavnici muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Vranje, za izuzetne rezultate u vaspitnoj – obrazovanoj delatnosti, rad sa decom i drugim aktivnostima na planu unapređenja vaspitno-obrazovane delatnosti i Hadži Slobodanu Bati Simiću, za izuzetne rezultate na planu očuvanja i zaštite kulturnih dobara i razvoja i unapređenja kulture grada.

U radnom delu 32. sednice Skupštine grada, između ostalog usvojena je Odluka o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja i data saglasnost na Odluku o izmeni i dopuni Statuta JU ,,Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite”.

Takođe, odbornici su usvojili Rešenje o prestanku funkcije Miodragu Cvetkoviću, zameniku lokalnog ombudsmana grada Vranja, kao i rešenje o njegov ponovnom izboru na pomenutu funkciju.

Takođe, odbornici su usvojili i Rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela, Rešenje o razrešenju predsednika Nadzornog odbora JP ,,Uprava Banje” Vranjska Banja, kao i Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora ovog preduzeća.

U nastavku obeležavanja Dana grada, u Sportskoj hali u Vranju biće održan turnir u malom fudbalu. Početak je zakazan za 16.30 sati.

Categories: Društvo

Leave a Reply